Klíčidlo semen Eschenfelder II
2x 1000 ml bílá

Hodnocení výrobce


Sklenice na klíčení Eschenfelder II jsou určené pro pohodlné klíčení semen zeleniny, luštěnin, obilovin a bylin, jako je vojtěška, sezam, pohanka, slunečnice, pšenice, žito, oves, čočka, hrách, fazole, sója, nebo brokolice.

Naopak nejsou vhodné pro klíčení řeřichy, rukoly, hořčice, lněných nebo chia semen.

Suroviny musí být celé (nemleté), nepoškozené a neloupané, ideálně v kvalitě bio.

Vysoká kvalita

Sada obsahuje dvě sklenice o objemu 1000 ml, které jsou vyrobeny z čistého skla. Ke každé sklenici je přiloženo jedno šroubovací víčko ze zdravotně nezávadného eloxovaného hliníku (nereaguje s potravinami), které je vypletené jemnou síťkou z nerezové oceli. Součástí příslušenství je kovový stojan a keramický odkapávač. Všechny díly jsou vysoké kvality a jednoduché na údržbu – můžete je umýt pomocí jaru a houbičky, případně je vložit do myčky nádobí.

Klíčidlo semen Eschenfelder II 2x 1000 ml

Klíčidlo semen Eschenfelder II

Klíčidlo semen Eschenfelder II 2x 1000 ml

Specifikace:

  • Rozměry sady: 20,7 x 24 x 16 cm (VxŠxH)
  • Hmotnost sady: 1972 g
  • Počet sklenic: 2
  • Počet víček: 2
  • Objem sklenic: 1000 ml
  • Barva: bílá
  • Záruka: 2 roky

Klíčidlo semen Eschenfelder II 2x 1000 ml

Jak používat klíčící sadu Eschenfelder?

1. Properte semena ve stojaté vodě. Pokud na hladinu vyplavou nečistoty nebo slupky, odstraňte je.
2. Nasypte semena do sklenic a našroubujte víčka. Víčka nejsou uzavřená, jsou vypletená jemnou síťkou. Proto je při následném pravidelném zavlažování a propírání semen není nutné odšroubovávat.
3. Do ¾ sklenic nalijte vlažnou převařenou vodu. Nechte semena několik hodin bobtnat dle doby uvedené na obalu.
4. Potom vodu přes víčka slijte
a propláchněte semena čistou vodou.
5. Obraťte sklenice dnem vzhůru a nechte vytéct všechnu vodu.
6. Postavte sklenice do stojanu dnem vzhůru. Pokud v nich zůstala ještě nějaká voda, vyteče na keramický odkapávač. Stojan umístěte na rovný povrch do místnosti, kde je teplota okolo 20 °C,
a mimo dosah zdroje tepla a přímého slunečního světla (ideálně do tmy).
7. Nejméně 2x denně (ráno a večer) semena proplachujte – sundejte sklenice ze stojanu, naplňte je vodou a po
1-2 minutách ji vylijte. Vraťte zpět do stojanu. Pokud semena vysychají, proplachujte častěji.
8. Pokračujte v pravidelném proplachování až do sklizně. Rychlost růstu klíčků závisí na druhu semen a okolní teplotě. Jakmile budou semena dostatečně vyklíčená, vysypte je ze sklenic a propláchněte vodou. Můžete je jíst samotné, nebo použít pro přípravu dalších jídel.

Není skladem

1 120,- Kč
Koupit
 
Košík
Váš košík je prázdný

Sušička potravin - nejlepší způsob, jak uchovávat vitamíny!

Sušení potravin sahá již do historie, kdy bylo nezbytnou součástí každodenního života. Moderní metody uchování potravin prostřednictvím chlazení, mrazení, konzervování nebo pasterizace tuto metodu téměř vytlačily z povědomí. Ve skutečnosti se však jedná o nejzdravější způsob, jak uchovat potraviny bez konzervačních látek. Sušička není jen sezónní záležitostí pro sušení ovoce, zeleniny, bylinek, hub nebo dokonce masa. Je nedocenitelným spotřebičem pro každého, kdo se orientuje na raw food, nebo chce prostě jen žít zdravěji.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Denně čerstvá mouka s mlýnky KoMo! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.