Klíčicí miska Eschenfelder hnědá 12 cm

Hodnocení výrobce


Keramické klíčicí misky Eschenfelder jsou určené pro pohodlné klíčení semen zeleniny, luštěnin, obilovin a bylin, jako je vojtěška, sezam, pohanka, slunečnice, pšenice, žito, oves, čočka, hrách, fazole, sója, nebo brokolice. Lze klíčit i řeřichu, rukolu, hořčici a chia semena.

Suroviny musí být celé (nemleté), nepoškozené a neloupané, ideálně v kvalitě bio.

Vysoká kvalita

Sada obsahuje jednu keramickou misku s glazovaným povrchem o průměru 12 cm a jednoduché nerezové sítko. Oba dva díly jsou vysoké kvality, jsou odolné a snadné na údržbu – můžete je umýt pomocí jaru a houbičky, případně je vložit do myčky nádobí.

Kličicí miska Eschenfelder 12 cm
 

Klíčicí miska Eschenfelder

Kličicí miska Eschenfelder 12 cm

Specifikace:

  • Průměr klíčicí plochy: 12 cm
  • Průměr misky: 14,3 cm
  • Výška misky: 3 cm
  • Hmotnost sady: 348 g
  • Počet misek: 1
  • Počet sítek: 1
  • Množství semen pro klíčení: 1 lžička
  • Barva: hnědá
  • Záruka: 2 roky

Jak používat klíčicí misku Eschenfelder?

1. Jednu lžičku semen nejprve namočte na 15 minut do vody. Poté vodu slijte a semena rovnoměrně rozprostřete po nerezovém sítku.
2. Sítko s rozprostřenými semeny vložte do keramické misky.
3. Uložte misku mimo dosah zdroje tepla a přímého slunečního světla (ideálně do tmy).
4. V prvních dvou dnech klíčení zakryjte misku například talířkem nebo alobalem, abyste ochránili semena před nadměrným vysycháním.
5. Dvakrát denně semena navlhčete, ideálně pomocí rozprašovače.
6. Jakmile klíčky prorostou sítem, vyndejte síto 2x denně z misky a propláchněte celou sadbu i s kořínky pod tekoucí vodou. Poté vraťte sítko s naklíčenými semínky zpět do misky. Vždy se ujistěte, že na dně misky nezůstala voda, ve které by se klíčky mohly máčet.
7. Pokračujte v pravidelném proplachování až do sklizně.
8. Klíčky sklízejte po cca 6-8 dnech. Rychlost růstu klíčků závisí na druhu semen a okolní teplotě.
9. Pokud nebudete klíčky ihned jíst, uložte je do lednice. Zde vydrží 4-5 dní.

Není skladem

512,- Kč
Koupit
 
Košík
Váš košík je prázdný

Sušička potravin - nejlepší způsob, jak uchovávat vitamíny!

Sušení potravin sahá již do historie, kdy bylo nezbytnou součástí každodenního života. Moderní metody uchování potravin prostřednictvím chlazení, mrazení, konzervování nebo pasterizace tuto metodu téměř vytlačily z povědomí. Ve skutečnosti se však jedná o nejzdravější způsob, jak uchovat potraviny bez konzervačních látek. Sušička není jen sezónní záležitostí pro sušení ovoce, zeleniny, bylinek, hub nebo dokonce masa. Je nedocenitelným spotřebičem pro každého, kdo se orientuje na raw food, nebo chce prostě jen žít zdravěji.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Denně čerstvá mouka s mlýnky KoMo! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.